Aquest és el bloc de les dones de Gràcia.El nostre objectiu es obrir un espai d'opinió on totes les dones del barri hi tinguin cabuda tant les de la terra com les nouvingudes.Volem que aquest bloc sigui un punt de trobada on hi hagi intercanvi de tot tipus d'experiències i d'informació: d'actualitat, cultural, domèstica, esportiva, d'oci.. També engegar i donar suport a propostes i projectes veïnals





dilluns, 24 de novembre del 2008

URBANISME MOBILITAT

Com, de quina forma s’han de corregir els nombrosos problemes de mobilitat quan els responsables ens fan creure que no n’hi ha per tant…. que tot s’arreglarà i fins i tot ens tracten com si no poguéssim esbrinar que és el més adient per a la nostra ciutat. Però, que és el que podem fer? Jo crec que de moment i si no canvien les coses, molt poc.

És raonable la manca d’estructures per a la gent de poca o nul·la mobilitat, per tanta gent amb grans dificultats per desplaçar-se? És raonable tant de temps per finalitzar les obres?No ens fan cas encara que de vegades i només aparentment,sembli el contrari. –sots al carrer, gent que ensopega i cau, que es lesiona, i ,sovint, no precisament d’una manera lleu. ( d’això dono fe ja que fa un any i mig i de cas i interès vers la meva persona, totalment nul·la , encara estic recuperant-me i a rehabilitació).

Hi ha un pla d’accessibilitat i es van complint algun objectius, però crec sincerament que es podria fer un esforç per ampliar aquests objectius i, si més no, enllestir-los amb una major celeritat. També anuncien el començament del procés de diàleg per a la nova ordenança del soroll. Amb aquests 112 milions d’euros esmentats als periòdics, tant de bo s’aconsegueixi reduir la contaminació acústica, però la veritat és que sembla tot molt llunyà si és que s’arriba a aconseguir.

Reivindiquem els nostres drets, les nostres necessitats. Hem parlat de mobilitat, de contaminació acústica i de l’agressió que això significa per als barcelonins i barcelonines. Igualment vull fer extensiva aquestes reivindicacions al món laboral, a la salut, a l’educació i cultura i tants i tants temes que preocupen a la immensa majoria de la ciutadania.

Posem tots el fil a l’agulla i aportem-hi el nostre granet de sorra fent camí per aconseguir una millor qualitat de vida.


Maria Lluïsa Pena

Video Dones Comunicadores del Coll

Estrena del video del II Congres de les Dones de Barcelona