Aquest és el bloc de les dones de Gràcia.El nostre objectiu es obrir un espai d'opinió on totes les dones del barri hi tinguin cabuda tant les de la terra com les nouvingudes.Volem que aquest bloc sigui un punt de trobada on hi hagi intercanvi de tot tipus d'experiències i d'informació: d'actualitat, cultural, domèstica, esportiva, d'oci.. També engegar i donar suport a propostes i projectes veïnals





dissabte, 28 de novembre del 2009

V FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE










Els dies 19, 20 i 21 es va celebrar el V Fòrum contra les Violències de Gènere, a l’Espai Francesca Bonnemaison, organitzat per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, de la qual formen part diferents entitats gracienques i el Consell de Dones del Districte. El divendres al matí, es va realitzar el tradicional Taller de Ràdio organitzat per Ones de Dones amb la col.laboració de Comunicadores amb Gràcia. Enguany va comptar amb 20 alumnes dels IES El Palau i Esteve Terrades. Els alumnes van aprendre a realitzar un programa de ràdio tot presentant el Fòrum i realitzant una tertúlia sobre les relacions de parella. L'objectiu era provocar una reflexió sobre les formes de relació afectiva que estableixen els nois i les noies i intentar veure quines són les diferències entre les actituds d'uns i altres. Es van fer quatre grups i quatre programes d’un quart d’hora. El taller va ésser molt ben valorat pels nois i noies que hi van participar.

D’altres participacions gracienques, en aquesta edició del Fòrum, van ser les de Dones de Vol, amb el taller Lo que quiero y lo que no quiero, individualitat i llibertat dins de l’àmbit de la parella. I la de l’Associació de Dones no Estàndards, que van presentar una activitat de Teatre-Fòrum, amb el títol: La discapacitat, discrimina o sedueix?

Divendres matí s’organitzaren un munt de tallers dirigits als adolescents. En total van participar més de quatre-cents alumnes de diferents centres educatius. A la tarda divendres tarda i el dissabte, es va obrir a tothom aquest espai ple d’activitats que oferien temes variats per abastar les diverses inquietuds de les persones que s’hi van acostar a participar: 11 tallers, xerrades i taules rodones.

El Fòrum es va cloure amb un acte-homenatge a les dones assassinades i maltractades, l’actuació de Dones de Blanc i de la Marina Rossell i Cello Fussion Quartet.

Conxa García i Sara Reñé

Video Dones Comunicadores del Coll

Estrena del video del II Congres de les Dones de Barcelona