Aquest és el bloc de les dones de Gràcia.El nostre objectiu es obrir un espai d'opinió on totes les dones del barri hi tinguin cabuda tant les de la terra com les nouvingudes.Volem que aquest bloc sigui un punt de trobada on hi hagi intercanvi de tot tipus d'experiències i d'informació: d'actualitat, cultural, domèstica, esportiva, d'oci.. També engegar i donar suport a propostes i projectes veïnals





dilluns, 24 de novembre del 2008

MES "CAPS" A CADA BARRI

Toms sabem que, de vegades, els mitjans de comunicació, per boca dels responsables de sanitat ens han transmès que no hem d’anar als grans hospitals per una urgència que no estigui justificada. Això és veritat, tots i podem estar d’acord. No podem col·lapsar les urgències per malalties que poden ser tractades en un altre lloc.

El problema és que, malgrat el gran salt qualitatiu que han fet els CAPS,sobretot en atenció al seguiment de malalties cròniques i de malalts geriàtrics, no s’ha aconseguit solucionar el problema de les urgències.

Actualment, la majoria de CAPS no disposen de mitjans tècnics per poder fer exploracions d’ imatge o una anàlisi en qualsevol moment del dia. Això fa que davant qualsevol dubte de diagnòstic, després d’haver passat unes quantes hores al teu CAP, hagis d’anar corrent a un centre hospitalari. Davant d’aquets fet, molts de nosaltres anem directament a un Hospital, ja que d’aquesta manera estem segurs que sortirem amb un diagnòstic i si cal amb un tractament.

Caldria que a cada barri hi hagués, a més a més dels CAPS que actualment estan funcionant, un CAP de referència solament per urgències, amb una dotació especial de mitjans per poder fer més diagnòstics, amb metges especialistes i amb un horari nocturn.

Rosa Escofet

Video Dones Comunicadores del Coll

Estrena del video del II Congres de les Dones de Barcelona