Aquest és el bloc de les dones de Gràcia.El nostre objectiu es obrir un espai d'opinió on totes les dones del barri hi tinguin cabuda tant les de la terra com les nouvingudes.Volem que aquest bloc sigui un punt de trobada on hi hagi intercanvi de tot tipus d'experiències i d'informació: d'actualitat, cultural, domèstica, esportiva, d'oci.. També engegar i donar suport a propostes i projectes veïnals





divendres, 5 de juny del 2009

PRESENTACIÓ GRACIAMÓN

Dimecres 3 de Juny es va fer la presentació al CERCLE ( Ros d'Olano,5)de la nova "tele" digital de Gràcia. Aquí teniu l'enllaç: http://www.graciamon.cat/

TERCER ANIVERSARI DE L'ASOCIACIÓ DE DONES MAS FALCÓ-PENITENTS



INFORMACIÓ

Ja fa tres anys que es va posar en marxa aquesta Associació de Dones, amb seu al carrer Veciana núm. 2, al costat de la plaça de la Vall d’Hebron.

Amb unes tres-centes associades fan una tasca molt important de trobada i intercanvi de sabers. Totes les organitzadores són voluntàries i realitzen un munt de tallers de manualitats, alfabetització, gimnàstica, country, xerrades, sortides i un taller d’iniciació a la informàtica.

La celebració fou el diumenge 24 de maig del 2009 i el cartell de festes era, al matí: exposició dels treballs realitzats per les sòcies alhora que se les complimentava amb un refresc. A la tarda: uns tallers per a nens i nenes a càrrec dels Mossos d’Esquadra de Gràcia; exhibició de gimnàstica d’alumnes dels centre i d’altres convidades; actuació del grup de sevillanes “Menta y Poleo” i de Pedro Valdivia, Victoria Baró i Rocío Serigrat, cantants. Finalment Xocolatada i pastes per a nens, nenes i gent gran. De vuit a deu Música i ball.

Al matí, el local de l’Associació estava ple de gom a gom per celebrar el seu tercer aniversari i veure l’exposició de manualitats: quadres en relleu, treballs de ganxet, randes, cobretaules, bosses, roba pintada, anells de cristalls; figuretes de pessebre pintades a mà; flors fetes amb filferro i roba transparent pintada de colors. També hi havia uns panells amb les fotografies de les sortides i amb els cartells de les xerrades i activitats realitzades enguany.


Les organitzadores portaven dues setmanes preparant-ho tot. I deu dones van treballar tot el matí muntant les taules, preparant canapés, sangria, plenant els plats amb patates, olives, fuet, etc. El resultat va ser espectacular i totes les dones assistents i alguns homes acompanyants s’ho van passar d’allò més bé.

Abans de començar a prendre el refresc, la Presidenta de l’Associació de Dones Mas Falcó-Penitents, Emèrita Castrillo, els va dirigir unes paraules tot valorant la tasca realitzada i felicitant totes les assistents per la celebració d’aquest tercer aniversari tot animant-les a continuar participant-hi.

L’Ajuntament del Districte de Gràcia va col.laborar amb la xocolatada, els gots, plats i coberts recicables i unes motxilles que van emplenar amb sabons i colònies, obsequi de la casa Puig, i llibres de l’Editorial Z, que van servir per obsequiar les sòcies assistents a la festa.

Com que són dones amb recursos, van aconseguir també aportacions de la Generalitat i d’empreses privades com la Bimbo, la Nestlé, Bebidas Españolas. Una botiga de Mercabarna els va facilitar els embotits. L’agència de viatges Gecotur, a través de la qual fan els viatges, els va obsequiar el cava. També van aconseguir juguets per sortejar-los entre la mainada.

Una de les dones participants, amb el seu plat a la mà, deia “hi ha més gent que l’any passat”. I és que està demostrat que entitats de dones com aquesta fan una tasca molt important, tot millorant la qualitat de vida i l’autoestima de les dones del barri.

Els actes de la tarda, que van tenir una amplísssima participació de veïnes i veïns de la zona, van comptar amb la presència de la Consellres de la Dona del Districte de Gràcia, Cinta Llasat.
Conxa García

Video Dones Comunicadores del Coll

Estrena del video del II Congres de les Dones de Barcelona