Aquest és el bloc de les dones de Gràcia.El nostre objectiu es obrir un espai d'opinió on totes les dones del barri hi tinguin cabuda tant les de la terra com les nouvingudes.Volem que aquest bloc sigui un punt de trobada on hi hagi intercanvi de tot tipus d'experiències i d'informació: d'actualitat, cultural, domèstica, esportiva, d'oci.. També engegar i donar suport a propostes i projectes veïnals





dimarts, 5 de gener del 2010

FOTOPRES 09



Fins el 21 de Febrer teniu temps de visitar al CaixaForum l' exposició de FOTOPRES 09.
Enguany el primer premi a sigut per la serie titulada Violencia de gènere al Pakistan, unes fotos que culpeixen la sensibilitat i ens mostren la realitat d' unes dones que la pateixen.
Gràcies a les beques de la "CAIXA" 09 han pogut dur a terma els seus projectes en diferents indrets del món.
En la mostra es tracten qüestions com ara els valors actuals, les situacions de marginació i violencia que pateixen moltes persones arreu del món, les guerres i altres grans conflictes internacionals. Els fotògrafs participants n' ofereixen una imatge crua i impactant peró, alhora, humana i propera, que convida a la reflexió sobre la societat actual.
MRU.

Sugerencia de lectura para estos dias ...




"El ejercito de los saris rosas": Una apasionante historia real de lucha y superación.
Resumen del libro: "El ejercito de los saris rosas" de Sampat Pal.
Sampat Pal, una mujer de casta baja del norte de la India, se rebela contra su sociedad y se toma la justicia por su mano para poder ayudar a todos los que se encuentran en condiciones desfavorables, especialmente a las mujeres. Con este objetivo crea una banda llamada "Gulabi Gang", el ejército de los saris rosas.
Sampat Pal no debía haber ido a la escuela. En su aldea del norte de la India, ése era un privilegio reservado a los varones. Sin embargo, consiguió aprender a leer y a escribir y, al ver la injusticia con la que eran tratados los pobres y las mujeres tanto por las castas superiores como por las autoridades del estado, decidió decir "no" a la ley de los hombres. En lugar de cruzarse de brazos organizó el ejército más extraordinario de la historia de la India. Un ejército de mujeres, vestidas con saris rosas y armadas con bastones, dispuestas a defender a los desamparados y a exigir justicia allí donde fuese necesario. Es el ejército de los saris rosas y ésta es la historia de su legendaria fundadora.
"El ejercito de los saris rosas", un libro que muestra a una mujer luchando contra una sociedad machista y contra los poderes sociales establecidos.

Video Dones Comunicadores del Coll

Estrena del video del II Congres de les Dones de Barcelona