Aquest és el bloc de les dones de Gràcia.El nostre objectiu es obrir un espai d'opinió on totes les dones del barri hi tinguin cabuda tant les de la terra com les nouvingudes.Volem que aquest bloc sigui un punt de trobada on hi hagi intercanvi de tot tipus d'experiències i d'informació: d'actualitat, cultural, domèstica, esportiva, d'oci.. També engegar i donar suport a propostes i projectes veïnals





divendres, 29 de maig del 2009

LA PLAÇA TRILLA










OPINIÓ
En el cor de la Vila de Gràcia, tot pujant el carrer Gran, entre la Rambla del Prat i la Plaça Lesseps es troba una placeta plena d’encant, la plaça Trilla. Aquesta plaça és a un pas del Cercle Catòlic, ubicat al carrer de Santa Magdalena, farcit d‘història i amb un monument dedicat a les Colles de Sant Medir, en finalitzar aquest carrer i començant la placeta. Em pregunto perquè ha estat abandonada. Fa fredor contemplar-la. Bruta, amb les palmeres, diem, “sense afaitar”, i les branques i fulles que arriben quasi bé a terra amb el conseqüent perill per als infants que acostumen a jugar tot sortint de l’escola.

De fet i que jo sàpiga ja han estat ferits dos nens, un amb una punxa d’una branca de la palmera que li va fe mal en un ull. Van haver d’anar a l’Hospital, curar-lo i va sortir amb un ull tapat. L’altre va ensopegar amb el monument esmentat a les Colles de Sant Medir, amb un canto dels quatre o cinc de què consta la base, a un pam del terra i brut, molt brut, no sé si per l’orina dels gossos o ves a saber per quina altra causa. Desconec exactament la llei en aquest aspecte, però crec que els monuments, en un lloc de pas , han d’estar amb alguna cadena o alguna cosa que els envolti i que alerti la gent del mal que poden prendre.

En fí, és urgent que Parcs i Jardins posi el fil a l’agulla ràpidament i solucioni aquest perill abans que hi hagi més incidents i/o accidents. Aquesta plaça s’ho mereix, els veïns s’ho mereixen i, per sobre de tot, els nens es mereixen jugar sense perill.

Maria Lluïsa Pena

Video Dones Comunicadores del Coll

Estrena del video del II Congres de les Dones de Barcelona